Om Turkietresor
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

Om oss - Vår historia i korthet


Turkietresor finns representerade i både Sverige och Norge (Tyrkiareiser).

 • 2021 - Vi öppnar igen nu som en del av Mixx Travel Group
 • 2020 - Coronaviruset tvingar oss att ta en paus från reseverksamheten
 • 2017 - Vårt norska systerbolag Tyrkiareiser AS flyttar sitt kontor från Oslo till Stockholm
 • 2008 - Vi börjar flyga från Norrköping och Stockholm våren 2008
 • 2007 - Turkietresor i Sverige AB bildas sommaren 2007
 • 2004 - Vårt norska systerbolag Tyrkiareiser AS etableras i Oslo


Vår filosofi


Turkietresors mål är att erbjuda högkvalitativa och prisvärda paketresor till ett bra pris, s.k. ”valuta för pengarna”. Vi vill vara förstahandsvalet för svenska resenärer som vill semestra i Turkiet.  Genom våra olika koncept ska alla typer av gäster lyckas hitta resor som passar just dem.

Vi säljer inte bara resor, vi säljer minnen för livet!


Några skäl till varför du skall resa med oss


Kunskap

Till skillnad från många större researrangörer har vi valt att specialisera oss på endast Turkiet. Detta ger oss möjlighet att ha riktigt bra koll på våra produkter. Därmed har vi på Turkietresor bred kunskap om resmål, hotell och aktiviteter. 

Trygghet 

Det ska kännas tryggt att resa med Turkietresor och det är viktigt att du som kund känner tillit till oss. Turkietresor sätter kundens säkerhet främst och följer alltid Utrikesdepartementets reseråd. Om oturen skulle vara framme är det bra om du är försäkrad. I samarbete med ERV erbjuder vi dig marknadens mest heltäckande reseförsäkring.

Personlig service

Hos oss får du som kund personlig service både före, under och efter resan. Det är viktigt att du som kund känner dig hörd, och vi tar dina synpunkter och önskemål på största allvar. 

Genom att erbjuda service via telefon, e-post och sociala medier, vill vi vara tillgängliga att svara på frågor och hjäpa till med bokningar. Väl på resmålet får du  hjälp av vår personal på plats om något skulle uppstå. Hos oss står alltid kunden i fokus!

Valuta för pengarna

Vi erbjuder sol, bad och avslappning för en förmånlig peng. Förutom våra låga priser kan du glädja dig över de otroligt låga priserna i Turkiet. I jämförelse med andra länder kring Medelhavet är Turkiet ett av det billigaste landet att semestra i. 

Semester på Dina premisser

Vi har ett stort urval av olika hotellkoncept för att göra det enklare för dig att välja det alternativ som passar just dig bäst. Detta för att du ska få ut maximalt av din semester. Vi erbjuder alltifrån hotell med enklare standard till femstjärniga All inclusivehotell. Läs mer under Våra destinationer och produkter.

Flera olika betalalternativ

Hos oss betalar du enklast din resa via vår hemsida. Genom att erbjuda fyra olika betalsätt ger vi dig möjlighet att välja just det betalsätt som passar dig bäst. Välj mellan följande betalsätt:

Kortbetalning via web
Delbetalning - Läs mer om delbetalning här »
Faktura - Läs mer om faktura här »
Bankgiro (Obs - ej vid direktbetalning)
Våra destinationer och produkter

Vi säljer paketresor, special-och gruppresor samt endast flyg.


2021 flyger vi från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn Kastrup.

Resmål

Våra resmål är Kemer, Side, Belek, Alanya, Antalya och andra resmål på den turkiska Medelhavskusten samt Kreta.

Kemer
Kemer är vackert beläget vid havet, bland grönska och med de pinjeträdklädda Taurusbergen i bakgrunden. Avstånden är korta och man kan promenera överallt.

Själva staden är liten och charmig. Här lär man sig snabbt att hitta. De fina parkerna, fontänerna och lekplatserna är välbyggda och inbjudande. Avslappnad stämning och lokalbefolkningen är trevlig och charmerande.

Side
Det är lätt att tycka om Side. Här finns något för alla smaker, vackert paketerat i antika omgivningar. Side är älskat för sina vackra och gyllene stränder. Gamla stadsdelen ligger på en halvö och omges av två av stadens mest kända stränder.

Strandpromenaden har blivit mycket populär. På kvällarna myllrar det av folkliv och under tidiga morgontimmar är det många som joggar eller tar en promenad hela vägen in till Side centrum – ett centrum med personlighet och enastående charm. Låga hus i gammal stil ligger tätt längs mysiga kullerstensbelagda gator. Utbudet av butiker och restauranger är stort. 

Side är också känt för sina antika ruiner. Besök och se lämningar av Apollons tempel, antika badhus och amfiteater. 

Belek
Kilometerlång ljus sandstrand, moderna hotell och vidsträckta golfbanor i vackra, gröna omgivningar. Familjesemester, lyxsemester för två eller golfsemester för den kräsna golfentusiasten – Belek är planlagt in i minsta detalj för att skapa en vacker och exklusiv semesterort. Hit reser du för att njuta av sol och bad, utsökt mat, aktiviteter och avkoppling i härliga omgivningar. Belek har på kort tid fått stor internationell uppmärksamhet för sina golfbanor. Hit kommer erfarna golfspelare från hela världen för att spela på några av de bästa banorna i Europa.

Ta gärna med familjen till Belek. Hotell med hög komfort, ett stort antal faciliteter och utmärkt service är Beleks varumärke. Spelar du inte golf, finns det ändå massor att göra. De minsta i familjen stortrivs här med vattenrutschkanor, minklubbar och lekplatser. Tennisbanor och vattensport av alla de slag finns tillgängligt för den aktive.

Alanya
I Alanya finns den perfekta kombinationen av strand och stad. Här får du möjlighet att njuta av underbart strandliv, härlig turkisk mat, välja och vraka bland utflykter eller shoppa i moderna köpcenter och traditionella basarområden. Utbudet är stort och på nära avstånd. Här blir semestern precis så avslappnad eller aktiv som du själv väljer.

Staden erbjuder utmärkta shoppingmöjligheter, oavsett om du föredrar moderna märkesvaror som i europeiska storstäder, eller traditionella basarområden med skinn, guld, hantverk och modekläder. I Alanya så är det marknadsdagar varje tisdag och fredag. Fredagsmarknaden är en färggrann upplevelse med sina hisnande frukt– och grönsaksstånd som man inte bör missa.

Antalya
Denna vänliga och charmiga metropol är perfekt för den som vill ha det bästa av både stad och strand. Dagar med bad, sol och båtturer eller dagar av shopping, kulinariska upplevelser, kultur och antika ruiner. Möjligheterna för en perfekt semester är oändliga. I den vackra gamla staden med kullerstensgator och gamla hus finner du affärer och basarer att fynda i. På natten intar staden en stämningsfull atmosfär, med ett myller av restauranger och mysiga barer.

Den nya delen av Antalya erbjuder allt en modern stad ska ha; köpcentra och basarer, parker och ett stort urval av restauranger. Nattlivet är varierat och erbjuder allt från jazz och traditionella klubbar med levande musik till trendiga barer och diskotek.


Hotell

Vi erbjuder hotell- och lägenhetshotell inom alla klassificeringar; från tvåstjärniga mindre pensionat till stora lyxiga resorts. Vi har ett brett urval av All inclusive-hotell i alla prisklasser men har också andra alternativ för att matcha just Dina önskemål; allt från inga måltider, frukost, halvpension, All Inclusive och även Ultra All Inclusive. Självklart går det utmärkt att endast boka flyg med oss! 


Hotelltyper

Turkietresor har även ett stort utbud av hotellkoncept anpassade för just Dina önskemål så som Senior 60+, Hotell för Vuxna, Strandnära, Lyx, Bo själv och Aqua Splash. 


Special-och gruppresor

I vårt utbud finner Du också en rad specialresor såsom vandringar, träningsläger, konferensresor, golfsemester, båtturer i skärgården med mera. Vi har helt enkelt något för alla smaker!

Säkerhet på resan


Vi värnar om din säkerhet. Detta omfattar alla delar av organisationen - både hemma i Sverige och på resmålet. 

Vi följer alltid UD:s resekommendationer. Om eventuell osäkerhet/konflikt mot förmodan skulle uppstå på resmålet har vi utförliga krisplaner. 
Vi samarbetar med försäkringsbolaget ERV
Vidare har vi kvalificerad personal på resmålen som är tilgängliga på telefon och hjälper dig när du behöver det
Vi på Turkietresor värnar om kulturella regler och normer som råder i Turkiet, därför är det viktigt att du som resenär också gör det.
Om du har några frågor om säkerhet på resan, var god kontakta oss på [email protected] eller telefon 08-545 55 700.