Resor till Cesme - Turkietresor
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

Cesme

Resor till Cesme

Cesme betyder "källa" på turkiska och det finns också en hel del varma källor i området. Många reser hit för att lindra ont i lederna eller psoriasis, besöka ett av antikens underverk Efesos eller Turkiets tredje största stad Izmir. Så här kan du kombinera sandstrand med storstad, antika upplevelser med modernt nöjesliv och förstås en massa sol och bad!

Shopping og kultur - vad erbjuder Cesme?

Cesme stad har ett sprudlande handelsliv med all den shopping du kan tänka dig av kläder, skor, matvaror, smycken och guld. Om du vill shoppa loss i en storstad ligger Izmir bara en timme borta och här finns storstadens alla möjligheter inklusive stora gallerior som MaviBahce och Agora.  I själva Cesme kan du besöka den nya marinan med massor av trevliga butiker, restauranger och barer.

Vi måste nämna Efesos. Under sin storhetstid för 2 500 år sedan bodde här 250 000 människor och staden är överraskande välbevarad. Här kan du strosa i det gamla badhuset, se flera välbevarade tempel och en imponerande amfiteater från den romerska perioden i området. En fantastisk upplevelse som kräver bra skor.

Stränder i och vid Cesme

Stadsstranden
Den inte allt för stora stranden i Cesme stad är helt OK men det finns bättre stränder i området. Fördel: nära till stan men det blåser ofta en del här - på gott och ont!

Altinkum
Ungefär en mil söder om Cesme ligger denna fina strand som både är långgrund (perfekt för barnfamiljer) och och med inte allt för höga vågor. Här kan du också promenera längs med strandpromenaden, äta en god lunch eller få något kallt att dricka under ett parasoll med fin utsikt över havet.

Ilica
Denna strand ligger öster om Cesme. Fin sand och för dig som vill prova något nytt: bli inpackad i ett hälsogörande lerbad. Ilica ligger ungefär 20 minuter från Cesme centrum och det går bussar. 

Service på resmålet
Vistelsen i Cesme är på egen hand. Turkietresors personal i Kusadasi är tillgänglig på servicetelefon +90 505 004 55 81.

Transfer till hotellet
Turkietresors representant möter dig på flygplatsen i Izmir. Busstransport till Cesme tar lite över en timme.

 • Kusadasi
 • Ekonomirum - Ingen utsikt
 • Halvpension