Lite grönare hotell i Turkiet - Turkietresor
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback
 

Hållbar turism i Turkiet - leta efter den här symbolen!


Inom den turkiska turistindustrin pågår ett spännande projekt som kallas "The Sustainable Tourism Program", eller på svenska, "Programmet för hållbar turism". Målen för programmet är satta och kriterierna är klara. Här är några exempel:


Programmet kommer att fungera som en bas för certifiering över hela Turkiet, och alla inom turistnäringen engagerar sig för detta. Kriterierna är grundläggande riktlinjer för företag av alla storlekar som strävar efter att bli mer hållbara och bidra till en härlig tillväxt av turismen i Turkiet. De bidrar också till att öka medvetenheten i det turkiska samhället, bland besökare, resenärer, turistnäringen och investerare, om principerna och metoderna för hållbar turism. Dessa kriterier kommer bland annat att göra Turkiet redo att fullfölja sina åtaganden enligt Parisavtalet om klimatförändringar och den europeiska gröna given, samtidigt som de stöder olika miljömärkningar inom hållbar turism.

Du kan läsa mer om detta fantastiska projekt på turkiska turistministeriets hemsida tga.gov.tr.


Tuffa men bra krav - 42 olika kriterier!

Många av hotellen vi arbetar med på Mixx Travel är redan på väg att bli certifierade för sitt engagemang. Vissa är redan långt framme medan andra precis har börjat sin resa. Certifieringen genomförs i tre steg, och det finns 42 kriterier att uppfylla, allt från avfallshantering till energiförsörjning och personalvård, samt hur de tar hand om den lokala miljön. När ett hotell har uppfyllt 30% av de 42 kriterierna får de sin första gröna stjärna, vid 70% får de sin andra, och vid 100% får de den tredje och sista stjärnan. Kraven är tuffa, men det är värt det! Här kan du läsa om kraven på tga.gov.tr


Leta efter dessa symboler när du väljer bland våra hotell i Turkiet

De visar hur långt varje hotell har kommit med sitt arbete inom hållbar turism. Kanske kan det ge dig ett extra lyckorus att välja just det hotellet? Tillsammans gör våra val en positiv skillnad för den värld som våra barn kommer att växa upp i!