Resor till Özdere - Turkietresor
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

Özdere

Resor till Özdere

Den mysiga lilla byn Özdere är perfekt för dig som vill ha en avkopplande semester i vackra omgivningar. Detta är en mindre by med omkring 15 000 fasta invånare men desto fler bor här på sommaren. Özdere är det perfekta resmålet om du vill bo i lugna omgivningar men ändå ha nära till storstädernas puls då både Izmir och Kusadasi ligger en biltur bort.

Nöjesliv, kultur, shopping och bad

Özdere har ett charmigt folkliv med smala gränder och bra restauranger där du kan njuta av både det turkiska köket och internationella rätter. En gång i veckan anordnas en lokal marknad som man inte bör missa. Här kan man fynda frukt och grönt, kryddor och textilier. Önskar man ett större utbud av shopping och nöjesliv ligger Kusadasi endast 40 km bort.

Özdere har en långsträckt kust med en bred och vacker sandstrand. På grund av den vackra naturen, de små badvikarna och det kristallklara vattnet har Özdere blivit en populär badort. En strandpromenad går halvvägs längs Özderestranden och delar den i två delar. Den nordligaste delen av stranden består av sand, medan den södra delen består av grus, stenar och sand.

Besök Efesos - ett av världens stora antika underverk

När du är i Özdere får du inte missa att besöka den antika staden Efesos som ligger endast 30 km bort. Här kan ni se Celciusbiblioteket och den spektakulära teatern som hade plats för 25 000 åskådare, templet av Artemis och Jungfru Marias hus.

Service på resmålet
Vi har inte någon skandinavisktalande personal i Özdere. Turkietresors personal i Kusadasi är tillgänglig på servicetelefon +90 505 004 55 81.

Transfer till hotellet
Turkietresors representant möter dig på flygplatsen. Bussresan till Özdere tar ca 1 timme.