Bodrum
 • Min Resa
 • Vi ringer upp dig
  Namn Efternamn
  Telefon nummer
  E-mail
  Call Date
  När önskar ni bli uppringd?
  Send_Callback

Bodrum

Resor till Bodrum

Bodrum är en favorit för många när det handlar om semester, kanske på grund av att staden erbjuder allt från vackra vyer och spännande historia till storslaget nattliv. Bodrum går även under namnet Turkiet St.Tropez och är enligt många en
av Turkiets vackraste städer.

Charmig semesterort med mycket att erbjuda

Idag är Bodrum ett väldigt populärt resmål bland såväl turkar som internationella turister. Staden har även en intressant och händelserik historia; visste du att Bodrum tidigare gick under namnet Halikarnassos?

Innan staden blev en del av det osmanska riket hade det genomgått grekiskt, persiskt och egyptiskt styre.

Ett tydligt kännetecken för Bodrum är utseendet på husen. I Bodrum är det vanligt att husen är byggda i natursten eller att de är vitkalkade, likt husen på en grekisk ö. Den grekiska ön Kos ligger faktiskt endast 20 Km från Bodrum. Staden har även en regel om att inga hus får vara högre än tre våningar.

Att se och göra i Bodrum

I centrum finns den långa gatan vid namn ”Cumhurriet Caddesi” (Republic Street) Här kan du shoppa i någon av alla butiker eller njuta av ett restaurang besök. På kvällarna erbjuder Cumhurriet Street ett fantastiskt nattliv med allt från små barer till storslagna nattklubbar.

Visste du att ett av de antika världens 7 underverk tidigare fanns i Bodrum? Ett stort gravmonument, hela 45m högt, som byggdes år 300 f.Kr. Trots att det idag inte finns särskilt mycket kvar av underverket så finns faktiskt en del av byggstenarna kvar mitt i staden.

I Bodrums hamnområde ligger St. Peter slott, en historisk befästning med fantastisk utsikt. Ett besök på slottet är ett måste under din semester i Bodrum. Passa på att ta del av den spännande historien eller ta en fika på det lilla caféet. I slottet finns numera även ett undervattensmuseum.

Stränder i Bodrum

Det finns flertal fina stränder i Bodrum, dock inte i centrum. Det är populärt med båtturer där det ofta finns möjlighet att stanna vid en strand på vägen.

Bardakçi-stranden
En liten strand belägen cirka 10 minuter från Bodrums hamn. Du kan ta dig hit genom att segla.

Gümbet
Om du föredrar ett högt tempo och ett stort utbud av aktiviteter bör du bege dig till stranden i Gümbet, som ligger ungefär 3 Km från Bodrum.

Bitez 
Stranden i Bitez har ett betydligt lugnare tempo och vacker omgivning med fruktodlingar som nästan når ner till vattnet.

Andra populära strander är Yahşi och Baĝla.

Service på resmålet 
Vistelsen i Bodrum är på egen hand. Turkietresors personal i Marmaris finns att nå på servicetelefon +90 505 033 55 83.